Gamo Lady Recon (utolsó módosítás: 2010.04.27.)
Hétvégi vidám hobbilégpuska - spanyol gyártmány

Műszaki adatok:

  • Teljes hossz: 940 mm
  • Csőhossz: 400 mm
  • Súly: 2,1 kg
  • Kaliber: 4,5 mm huzagolt cső
  • Teljesítménye: 7 J (160 m/s)
  • Lövet: 1 lövetű, diaboló lövedékkel
  • Sütése: SA; mechanikus, nyúlós, könnyű
  • Új ára: 25 eFt

A magenta ifjúsági hobbipuska

Rózsaszín tusa!!! Az ember ledöbben, vigyorog, és felteszi a legalapvetőbb kérdést. Ki venne ilyent, ...mármint nem DeltaFoxot? Egyik válasz, hogy akinek megtetszik, mivel vidám fiatalos, de leginkább buli. Másik ok az összeesküvés elmélet. Képzeljük el azt a szomszédot, aki meglát egy rózsaszín látszólag műanyag "játék" -puskát, és kihívja a rendőrséget. Továbbgondolva megteszi, és megérkezik a készenléti rendőrség, és meglátja ezt a rózsaszín pukkancsot. :-) Mindenesetre társadalmilag eléggé nagy ellenérzés van jelenleg Magyarországon a puskákkal, pisztolyokkal szemben, amin sokat tud enyhíteni egy kevésbé komoly külsővel rendelkező hobbipuska.

Mi a szösz az a Recon? A Lady szócska nyilvánvalóan a rózsaszín tusára vonatkozik, de a színétől eltekintve mindenben megegyezik a Gamo DeltaFox -al. Ennek az a megoldása, hogy az USA piacon a DeltaFox 2006. -ban Recon néven jelent meg. A Lady Recon pedig 2009. -től kapható.

Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon

Kis, kifejezetten könnyű csőletörős légpuska, melyet gyárilag 7 J-ra terveztek. Nagyon tetszetős modern formavilága van, és ez kivételesen teljesen ergonomikus. Nagyon kényelmes a fogása felnőtt, és gyerek kéznek egyaránt. A fegyver külsőleg szinte teljesen műanyag borítású. Gyenge pontja nem a műanyag csőfartömb, és ék, mivel ezt a teljesítményt biztonsággal elviselik, hanem a szokásos Gamo elsütőszerkezet. Ez bizony a Gamo fegyverektől megszokott nyúlós sütés, amit picit szelídít a fegyver 7 J-os rugója. A műanyag előnye, hogy nem rozsdásodik, nem igényel rendszeres karbantartást.

Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon

Irányzék

A fegyvert nyílt irányzékkal szerelten kapjuk. Az első irányzék a csőköpennyel egybeöntött fix műanyag, melyet nem lehet állítani. A hátsó irányzék két irányban mikrométeresen állítható. Ez az irányzék azonban eltávolíthatósága miatt könnyen el tud mozdulni vízszintes irányban.

Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon

A puska rendelkezik 11 mm-es távcsősínnel, melyre távcsövet is szerelhetünk. Arra érdemes odafigyelni, hogy mekkora távcső szerelhető a puskára. Ennek a hossza korlátozott. Egyrészt szemünktől mért távolság cca. 6cm legyen, másrészt A csőletöréskor kiforduló csőfartömb ne akadjon el benne, lásd képeken. A BSA Sweet 17 (S17-618X40SP) 6-18x40 -es kínai távcső még éppen elfér rajta. Ami árban is illik hozzá, az egy olcsó kínai 4x32 -es távcső, ami kényelmesen elfér a puskán, és nem kerül többe, mint 8 eFt. Távcső maximális hossza 280mm lehet. A fegyvernek minimális a visszarúgása, így csak a gyári hibás távcsövek tudnak elpusztulni rajta. Ha alacsony távcsőszereléket használunk, akkor célszerű a hátsó nyílt irányzékot leszerelni. Ez szerszámmentesen lehetséges. A függőleges állítócsavart (anya) teljesen lecsavarjuk, az irányzék acéllemezt megemelve kihúzzuk, a függőleges állítócsavart meg a csövet kicsit megtörve, oldalra kicsúsztatjuk.

Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon

A fegyver töltése

A fegyvercső merevített vastag (20mm) műanyag külső csőburkolattal készül, ami meggátolja a cső rozsdásodását, és kényelmes fogást biztosít a csövön a fegyver felhúzásához. A fegyvert viszonylag könnyű felhúzni, középiskolás gyerek számára már teljesíthető feladat. Kisebbeknek javaslom inkább a Diana 25D -t, Slavia 624,625-öt, Haenel Suhl 300-at, Weihrauch HW25-öt... A könnyű felhúzás mellett meglepően erős légpuska a maga 7 J-os teljesítményével. A csőfarba kényelmesen betölthető a lövedék. A fegyver csőletört állapotban sütés ellen automatikusan biztosított.

Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon

Sütése, biztosítása

A sütése a Spanyol fegyvereknél megszokott nyúlós vacak megoldás. Ennél a fegyvernél azonban nem annyira zavaró, mivel a fegyver visszarúgása csekély, illetve az elsütőbillentyű könnyen, finoman jár, nem olyan reszelősen, mint legtöbb márkatársa. A fegyver egészen csendes, hangtompítót nem igényel, de nem is lehet rá kulturáltan szerelni.

Kétféle biztosítással rendelkezik. Egyik, a csőletöréskor automatikusan működő sütés elleni, a másik manuális, a Gamonál megszokott elsütőbillentyűt rögzítő billentyű, mely a sátorvason belül az elsütőbillentyű előtt található. Hátrahúzott állapotban bebiztosítva van. A fegyvert nem lehet feszteleníteni, csak lövéssel.

Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon

Tusa

Belül üreges merevített pisztolymarkolatos tusával készül. Nekem kivételesen nagyon tetszik ez a kialakítás! Kényelmes a használata, jó a fogása, időjárásálló, nem igényel extra karbantartást. A tusa belső részén találunk egy ragasztott címkét, ami a gyártás dátumát tartalmazza. Tusatalp légréses vastag gumi, ami igen kényelmes, letámasztva nem csúszik el.

Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon

Karbantartása, Fegyvertok

A tusát két csavar rögzíti alulról a fegyvertokhoz. Karbantartása a javasolt 1000 lövésenkénti belső csőtakarítás, illetve évente a téli időszak előtt egy leszedett tusás fegyvertok áttörlés enyhén fegyverolajos ronggyal.

Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon
Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon
Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon Gamo Lady Recon

Linkek:

E-mail-t kérlek ne küldj.

<vissza az elej?re>