Gamo Shadow 640 (utolsó módosítás: 2009.05.08.)
A meglepően jó Spanyol puska...

Műszaki adatok:

  • Teljes hossz: 1000 mm
  • Súly: 2,4 kg
  • Kaliber: 4,5 mm; 5,5 mm
  • Teljesítménye: 7,5 J (170 m/s). Engedéllyel kapható: 10 J (195 m/s)
  • Lövet: 1 lövetű, diaboló lövedékkel
  • Sütése: SA; nyomáspontos, állítható
  • Új ára*: 44 eFt *: A Z-Shops fegyverbolt tájékoztató ára.

Bemutatás

Ez eddig a második olyan Gamo puska, melyben pozitívan csalódtam! Eddig csak a Gamo DeltaFox volt eme kivételes helyzetben, de most felsorakozott mellé a Shadow 640-es is. Kellemes emberi méretű, tetszetős formavilágú, kényelmesen használható fegyver. A tusa a Gamotól megszokott jó minőségű kompozit műanyag, aminek előnye a kis súlya, tetszetős külső, és időjárás állósága. A fegyverhez mellékelnek még egy Gamo 4x28 -as hobbi távcsövet. A képen nem ez a távcső szerepel!

Ha alkatrész kell, akkor fordulj a GAMO magyarországi márkakereskedőjéhez:
Szent Hubertus Kft. 7400 Kaposvár, Fő u 40. Tel.: (82) 511-268

A fegyver töltése

A csőletörős fegyvereknél megszokott módon történik. A fegyver csöve acél, tehát nem a DeltaFoxnál megszokott műanyagburkolat. A cső hátrahajtása könnyű, csőfarba kényelmesen tölthető a lövedék. Sajnos a csőfartömb műanyag, aminek persze nem örülünk, de lassan kénytelenek leszünk hozzászokni az olcsó légfegyverek palettáján. Lövéskor a fegyver viszonylag keveset vibrál, még a DeltaFox-nál is nyugodtabb. Hangja nem zavaró, sőt a csőkialakítás miatt még hangtompítóban is gondolkodhatunk. Az elsütőbillentyű ennél a típusnál lövés közben nem "fogy el" az ember ujja alól, mint a legtöbb Gamonál. A csővisszavágódás elleni biztosítás eredményeként a fegyver csak sütéssel feszteleníthető. A fegyvernek a Gamonál szokásos sátorvason belül, elsütőbillentyű előtt elhelyezett manuális biztosítás található. Ez például az a hely, ahová értelmes ember szerintem nem rakna manuális biztosítást. ...mert ugye azt tanítjuk, hogy sátorvason belülre csak akkor nyúljon bárki, ha lőni akar!

Irányzék

Az alapfegyver rendelkezik nyílt irányzékkal, ami ráadásul fénygyűjtős TruGlo, és állítócsavarral szabályozható. Emellett még a csomagban található egy 4x28 -as Gamo hobbitávcső, mely tökéletesen elegendő erre a fegyverre. Ha valaki ennél komolyabb távcsőben gondolkodik, annak célszerű az alap 640-est megvenni olcsóbban távcső nélkül, és mondjuk egy a képeken látható 4x32 -es Gamo Vampirt lézerrel és 30 lumenes lámpával. (30 eFt) A távcső a hátsó irányzék leszerelése után szerelhető csak fel. A lámpa és a laser kapcsolója lecserélhető a tusára rögzített nyomókapcsolóra, melyet a célzás pillanatában hozhatunk működésbe. Erre a puskára azt kell mondjam, ha az összes Gamo ilyen lenne, jobban elismerném ezt a márkát! Összességében a Tell 220 elé kell helyezzem ezt a típust.

Linkek

Gamo International
Z-Shops fegyverbolt
4x32 -es Gamo Vampirt lézerrel és 30 lumenes lámpával

E-mail-t kérlek ne küldj.

<vissza az elej?re>