Baikal IZH-46M (utolsó módosítás: 2008.09.21.)
Orosz versenylégpisztoly profiknak

Műszaki adatok:

  • Teljes hossz: 420 mm
  • Csőhossz: 280 mm
  • Súly: 1,3 kg
  • Kaliber: 4,5 mm
  • Teljesítménye: 4,5 mm esetén 5,5 J (140 m/s)
  • Lövet: 1 lövetű, diaboló lövedékkel
  • Sütése: SAO; előhúzásos, állítható húzóerő mindkét zónára, és a hossza.
  • Új ára: 130 eFt (Pető Laci / Célsport tájékoztató ára.)

Bevezetés

Kinézete is brutál jó, de ha valaki lő vele, az hozzáláncolja magát! Nekem viszonylag közepes méretű kezem van, de ennek a markolata nekem nagy volt. Állítani viszont tág határok között lehet. Tekintélyes méretű pisztoly, de nagyon jó célratartani vele. Felhúzása, töltése kicsit oroszos. Ez annyit tesz, hogy vár gyönyörű a felületkezelése, az élek megmunkálása, de csak kevésen múlott hogy nem vágtuk el vele a kezünket. Ennek kezelését meg kell tanulni, de gondolom egy versenylégpisztolyt hasonlóan mint egy minőségi töltőtollat nem adogat más kezébe az ember.

Töltése, és sütés

Tölteni úgy lehet, hogy az alsó sűrítőkart előre hajtjuk, ekkor levegővel telítődik a henger. Ez a művelet könnyen zajlik. Ekkor a már kipattant töltőkaput, ami egyben az ütőmű felhúzókarja és a felömlő nyílás és csőfar összekötő csatornája, hátrahúzzuk. Ekkor betöltjük a lövedéket a csőfarba. Ez már a huzagolt fegyvercső. A betöltés kényelmes, van bőven elegendő hely hagyva. Ekkor visszazárjuk a töltőkaput, majd az előrehajtott sűrítő alsókart visszahajtjuk. Ekkor történik a sűrítés. Racsni nincs, egy mozdulattal kell ezt megtenni, amihez határozott erős mozdulat kell. Ez után picit szusszanjunk, mert eztán következik a csoda. Az elsütőszerkezet teljesen állítható előhúzásos, az elsütőbillentyű finoman ívelt, hosszanti irányban rovátkolt acél. Sütéskor precízen érezhetően, tudhatóan következik be a lövés, valami egzakt finom pukkanással...

Új ára 130eFt körül mozog, ami kb. fele mint a hasonló kategóriájú versenypisztolyoké! Lövészklubok előszeretettel vásárolják!

Linkek

Ha bármely további kérdésed van, keress nyugodtan: moc.liamg@revygefgel

Képek

<vissza az elejére>

E-mail-t kérlek ne küldj.

<vissza az elej?re>