TELL-400F Made for AKAH by CTB (utolsó módosítás: 2008.10.25.)
Alias Cometa Fenix-400 Spanyolországból

Műszaki adatok:

  • Teljes hossz: 1140 mm
  • Csőhossz: 470 mm
  • Súly: 3,4 kg
  • Kaliber: 4,5 mm; 5,5 mm
  • Teljesítménye: 7 J (160 m/s). Engedéllyel kapható: 25 J (305 m/s)
  • Lövet: 1 lövetű, diaboló lövedékkel
  • Sütése: SA; nyomáspontos
  • Új ára*: 50-55 eFt *: A Z-Shops fegyverbolt tájékoztató ára.

Előszó

Ez az a fegyver, aminek a 7,5J-os törvényi határ miatt nincs sok létjogosultsága szerintem. Ez egy jó minőségű (Weihrauchtól azért még igen messze áll, de Gamokat simán lekörözi) nagyteljesítményű légpuska. Más szóval brutálisan erős légfegyver. F-es, azaz 7,5J-os verzióban én inkább a 220, vagy 300 közül választanék, bár igaz, ennél a típusnál már állítható a sütés! Lássuk...

Mérete, kialakítása

Ez egy szép felnőtt méretű légpuska. Hosszú előagyas hagyományos vonalvezetésű fa tusája igényes szép munka. Sátorvas masszív műanyag, elsütőbillentyűje szép kialakítású műanyag. Az elsütőbillentyűnek már nincs a 300-asnál tapasztalt kotyogása. Az elsütőszerkezetén állítható az elsütőbillentyű ellenállása, és az előhúzás hossza. Sütése a gyári nagy teljesítményhez lett kialakítva, ami 7,5J-on még jobbá teszi.

Irányzék

Hosszú csövén a fénygyűjtős állítható irányzék megegyezik a 300-as modellen lévővel, és itt is igen jó célkép látható. A 11mm-es távcsősín rögzítő furatokat tartalmaz, bár ez a 7,5J-os teljesítmény mellett nem annyira lényeges. Ez a típus nem hangtompítós, csak a rövidebb csövű karabély változat. Hangtompítóval tesztelve igen halk, tehát van értelme egyet beszerezni hozzá.

Felhúzása

A fegyver felhúzása hasonlóan a 300-as típusnál tapasztaltakkal könnyű, csak itt nincs a végén az a jó fogást biztosító hangtompító.

Biztosítás

Automata biztosítású, és az általam kedvelt Tell220-as típusnál alkalmazott szerkezetű. Sütése hasonlóan elfogadható, mint a 300-asnál.

Linkek

Cometa - Spanyol
AKAH - Németország
Z-Shops fegyverbolt

E-mail-t kérlek ne küldj.

<vissza az elej?re>