Gamo Whisper VH (utolsó módosítás: 2009.05.08.)
A félresikerült altípus...

Műszaki adatok:

  • Teljes hossz: 1100 mm
  • Súly: 3,0 kg
  • Kaliber: 4,5 mm; 5,5 mm
  • Teljesítménye: 7,5 J (170 m/s). Engedéllyel kapható: 25 J (305 m/s)
  • Lövet: 1 lövetű, diaboló lövedékkel
  • Sütése: SA; nyomáspontos, állítható
  • Új ára: 80 eFt (A Z-Shops fegyverbolt tájékoztató ára.)

FIGYELEM!
Gamó híveknek nem javasolt cikk! Számukra ebben a cikkben felzaklató tartalmú kritika olvasható!

Döbbenetes baki

Látszólag egy szuper kinézetű csúcsmodell... Ez az a fegyver, melyet 100%-ban az Internetes vevőkörre terveztek szerintem. Engem is megérintett ez az extravagáns külső, csak akkor jött a hoppá, amikor kézbevettem! A pisztolyszerű markolatnál ugyanis elfelejtették belekalkulálni, hogy a hüvelykujjnak vannak csontjai. A hüvelykujj 2. ízülete már nem fér el az annak szánt áttörésben. Hogyhogy ez nem derült ki még a prototípus szintjén? Nem értem!
Gyorsan megjegyezném, hogy ez a problémás típus a Whispernek pusztán egy VH nevű altípusán jelentkezik. A másik háromnál nem! Ezek közül a Whisper Delux határozottan jó tusájú fegyver, de csak a gyengítetlen változata ajánlott.
A fegyver igen nagy méretű, emellett nagyon könnyű. A csöve műanyag burkolatos, és egy igen komoly - 5 kamrás - hangtompítóban végződik! Hatékonysága 52%, ami egy rugós Gamonál szép eredmény! Az egy csillagot a remek hangtompítóért, és a még tutibb távcsőért adtam. A Deluxnak ennél több is járna.

Ha alkatrész kell, akkor fordulj a GAMO magyarországi márkakereskedőjéhez:
Szent Hubertus Kft. 7400 Kaposvár, Fő u 40. Tel.: (82) 511-268

Töltése, sütése

A fegyver csőletörős, felhúzása a szokásos módon történik. Természetesen a csőfartömb itt is műanyag. A cső visszahajtása nagyon könnyű. Biztosítása a megszokott manuális biztosító, természetesen itt is az elsütőbillentyű előtt, a sátorvason belül... hol másutt? Csak fegyverhez értő ember nem tenné ide! No comment!
A fegyver sütése közben a mutatóujj alól szinte kifogy az elsütőbillentyű. Sütése nyúlós, erőset rúg, és berezonál, bár a nem gyengített változatnál ez állítólag elfogadható szintű.

Irányzék

A fegyver gyárilag fénygyűjtős TruGlo nyílt irányzékkal szerelt, és jól állítható. Emellett komoly távcsősínt kapott ütköző rögzítővel. A fegyverhez jár egy Gamo 3-9x40 Vampir WR távcső + laser + 30 lumenes taktikai lámpa. A kapcsolókat tusára ragasztható nyomókapcsolóval is lehet szerelni, ez is része a csomagnak. Gyanítom, hogy a fegyver szett árának cirka fele a távcsövet teszi ki. A távcsővel nagyon szigorúan néz ki.

Linkek

Gamo International
Z-Shops fegyverbolt
GamoWhisper.com

E-mail-t kérlek ne küldj.

<vissza az elej?re>